Angsten en fobieën

ANGSTEN EN FOBIEËN - Van Anablefobie tot Zemmifobie, fantasierijke prenten met tekst in gelimiteerde oplage.

Het idee voor de serie tekeningen is ontstaan toen ik ontwerpschetsen maakte voor een logo en huisstijl in opdracht van een Amerikaanse tandartspraktijk. De samenwerking verliep nogal stroef. Mijn ideeën bleken ver verwijderd van wat de opdrachtgever voor ogen had. Na een reeks aanpassingen, wat een steeds suffer ontwerp tot gevolg had, heb ik uit baldadigheid een cartoon getekend: Een vals klein mannetje met bebloed schort, in zijn ene hand een accuboormachine en in de andere een combinatietang. Het onderschrift luidde: Mr Dente, affordable dentist care…

Toen drong het plots tot me door dat veel mensen de tandarts zo zien en panisch bang zijn als er iets aan hun gebit gedaan moet worden. En dat er veel méér van dit soort angsten bestaan. Angsten die verbeeld kunnen worden in fantastische tekeningen!

Om de toevloed aan beelden enigszins te hanteren heb ik besloten het alfabet te gebruiken als ordenend principe. Bij elke letter heb ik een fobie gezocht die mijn fantasie prikkelde tot het maken van steeds gedetailleerder tekeningen.

Tekenplezier en humor hebben een belangrijke rol gespeeld bij het maken van de prenten. Toch is er sprake van een ernstige ondertoon. Dat het leven van mensen behoorlijk verziekt kan worden door angst, weet ik uit eigen ervaring.

De tekeningen met begeleidende tekst zijn gebundeld in een prentenboek en gepubliceerd door uitgeverij Xtra.
ISBN 978-94-90759-98-8

BESTELLEN De uitgave (z/w, 64 pag.) is verkrijgbaar bij de stripspeciaalzaak of te bestellen door overmaking van € 24,50 ( € 20,- + € 4,50 porto) naar rek. nr. NL67 INGB 0007 9532 02 van Rechtdoorzee Mijl op 7 o.v.v. naam + adres. Toezending binnen 7 dagen.

 

De prenten zijn ook los verkrijgbaar, genummerd en gesigneerd. De oplage is 20 stuks.

Hoogwaardig geprint op Hahnemühle White Velvet door Ruijgrok Piëzografie.

A3 formaat (30 x 42 cm) ingelijst (50 x 60 cm) € 250,-

A2 formaat (42 x 60 cm) ingelijst (60 x 80 cm) € 350,-

Anablefobie en Blennofobie in kleur op A2 formaat en ingelijst € 450,- (zie de pagina ‘schilderijen’)

 

Om prenten te bestellen kunt u contact met me opnemen met behulp van het contactformulier (de envelop) rechtsboven op de site.

 

Pestkoppen cover

Pestkoppen - Een Xtra special uitgave

Een virus kan zichzelf niet voortplanten. Het heeft het DNA van een gastheercel nodig om zich te reproduceren. Tijdens het proces waarbij erfelijk materiaal van het virus gecopiëerd wordt treden vaak foutjes op. Hierdoor ontstaan mutaties. Zo komt het voor dat een virus dat eerst alleen in een dierlijke gastheer kon overleven nu ook in staat is zich in een mens voort te planten.

Stel dat een mens dit vermogen zou hebben. Dat een mens zijn erfelijk materiaal kan delen met andere levensvormen. Dan zouden er ook mutaties ontstaan. Mutaties die het mogelijk maken te overleven in een drastisch veranderende leefomgeving.

Daar gaan deze tekeningen over. Ik heb ze gemaakt in de periode dat het openbare leven tot stilstand kwam; een direct gevolg van de overheidsmaatregelen om de coronacrisis onder controle te krijgen.

Gepubliceerd door uitgeverij Xtra, november 2020, ISBN 978 94 90759 99 5

De uitgave bevat 16 prenten, waarvan één los en gesigneerd is, afmetingen: 23 x 31cm.
Prijs: € 20,- exclusief verzendkosten

De prenten zijn ook los, als print, verkrijgbaar.
Afmetingen circa 16 x 25 cm, hoogwaardig geprint op A4 Hahnemühle Photo Rag papier en gesigneerd.
Prijs inclusief verzendkosten € 50,-

Bestellen:
Het boek is te bestellen door overmaking van € 24,50 ( € 20,- + € 4,50 porto) naar rek. nr. NL35 ASNB 0707 3643 02 van C.P. Arends o.v.v. naam + adres. Toezending binnen 7 dagen.

De prints zijn te bestellen door overmaking van € 50 per print (inclusief porto) naar rek. nr. NL35 ASNB 0707 3643 02 van C.P. Arends o.v.v. naam + adres en titel(s) prent(en). Toezending binnen 7 dagen.

U kunt ook contact met me opnemen met behulp van het contactformulier (de envelop) rechtsboven op de site.