ANGSTEN EN FOBIEËN - Van Anablefobie tot Zemmifobie, prenten met tekst in gelimiteerde oplage, inclusief gesigneerde kleurenprent.

Het idee voor de serie tekeningen is ontstaan toen ik ontwerpschetsen maakte voor een logo en huisstijl in opdracht van een Amerikaanse tandartspraktijk genaamd ‘Mr Dente’. Na een reeks aanpassingen van mijn ideeën wat een steeds suffer ontwerp tot gevolg had, heb ik uit pure baldadigheid een cartoon getekend van Mr Dente: Een vals klein mannetje met bebloed schort, in zijn ene hand een accuboormachine en in de andere een combinatietang. Het onderschrift luidde: Mr Dente, affordable dentist care…

Toen drong het plots tot me door dat veel mensen de tandarts zo zien en panisch bang zijn als er iets aan hun gebit gedaan moet worden.  En dat er veel meer van dit soort angsten bestaan. Angsten die verbeeld kunnen worden in fantastische tekeningen!

Bij elke letter van het alfabet heb ik een fobie gezocht die mijn fantasie prikkelde tot het maken van steeds gedetailleerder tekeningen.

Het boek is gepubliceerd door uitgeverij Xtra.
ISBN 978-94-90759-98-8

BESTELLEN De uitgave (z/w, 64 pag.) is verkrijgbaar bij de stripspeciaalzaak of te bestellen door overmaking van € 23,50 ( € 20,- + € 3,50 porto) naar rek. nr. NL67 INGB 0007 9532 02 van Rechtdoorzee Mijl op 7 o.v.v. naam + adres. Toezending binnen 7 dagen.

EXPOSITIE De originele prenten zijn tot 17 mei te zien bij: Da Vinci Galerie Xtra, Nieuwpoortkade 2a, 1055 RX Amsterdam – Ma. T/m vrij: 10:00 – 17:00 uur. Za & Zo: op afspraak – Peter Arends: info@peter-arends.nl