ANGSTEN EN FOBIEËN - Van Anablefobie tot Zemmifobie, fantasierijke prenten met tekst in gelimiteerde oplage.

Het idee voor de serie tekeningen is ontstaan toen ik ontwerpschetsen maakte voor een logo en huisstijl in opdracht van een Amerikaanse tandartspraktijk. De samenwerking verliep nogal stroef. Mijn ideeën bleken ver verwijderd van wat de opdrachtgever voor ogen had. Na een reeks aanpassingen, wat een steeds suffer ontwerp tot gevolg had, heb ik uit baldadigheid een cartoon getekend: Een vals klein mannetje met bebloed schort, in zijn ene hand een accuboormachine en in de andere een combinatietang. Het onderschrift luidde: Mr Dente, affordable dentist care…

Toen drong het plots tot me door dat veel mensen de tandarts zo zien en panisch bang zijn als er iets aan hun gebit gedaan moet worden. En dat er veel méér van dit soort angsten bestaan. Angsten die verbeeld kunnen worden in fantastische tekeningen!

Om de toevloed aan beelden enigszins te hanteren heb ik besloten het alfabet te gebruiken als ordenend principe. Bij elke letter heb ik een fobie gezocht die mijn fantasie prikkelde tot het maken van steeds gedetailleerder tekeningen.

Tekenplezier en humor hebben een belangrijke rol gespeeld bij het maken van de prenten. Toch is er sprake van een ernstige ondertoon. Dat het leven van mensen behoorlijk verziekt kan worden door angst, weet ik uit eigen ervaring.

De tekeningen met begeleidende tekst zijn gebundeld in een prentenboek en gepubliceerd door uitgeverij Xtra.
ISBN 978-94-90759-98-8

BESTELLEN De uitgave (z/w, 64 pag.) is verkrijgbaar bij de stripspeciaalzaak of te bestellen door overmaking van € 23,50 ( € 20,- + € 3,50 porto) naar rek. nr. NL67 INGB 0007 9532 02 van Rechtdoorzee Mijl op 7 o.v.v. naam + adres. Toezending binnen 7 dagen.

 

De prenten zijn ook los verkrijgbaar, genummerd en gesigneerd.

A3 formaat (30 x 42 cm) ingelijst (50 x 60 cm) € 250,-

A2 formaat (42 x 60 cm) ingelijst (60 x 80 cm) € 350,-

Anablefobie en Blennofobie in kleur op A2 formaat en ingelijst € 450,- (zie de pagina ‘schilderijen’)